Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lokalnim samoupravama 5,8 miliona evra

    Predstavnici 85 lokalnih samouoprava u Srbiji potpisali su ugovore o bespovratnoj pomoći ukupne vrednosti 5,8 miliona evra iz Programa Evropske unije "Exchange 4".

    Odobreni su projekti u četiri oblasti – upravljanje otpadom, upravljanje imovinom, unapređenje poljoprivredne saradnje i usluge socijalne zaštite za stara lica.

    Od ukupne sume, 4,5 miliona evra je za podršku 32 gradska, odnosno opštinska projekta, a 1,3 miliona za realizaciju tri komponente Programa – opštinsko planiranje, opštinske finansije i realizacija grant šeme.

    Program EU "Exchange 4" počeo je maja 2013. i traje do maja 2015. godine, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

    Prema rečima šefa delegacije EU u Srbiji Michaela Davenporta, upravljački kapaciteti gradova i opština u Srbiji su slabi i nejednaki po regionima i zakonski okvir treba da obezbedi fiskalnu decentralizaciju lokalnih samouprava.

    Davenport je naveo da će EU nastaviti da ulaže u programe pomoći samoupravama, a Srbija treba da unapredi kapacitete za njihovo spovođenje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE