Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dani

    Japanski automobili najprodavaniji u svetu

    Grupacija Renault-Nissan prodala je prošle godine rekordnih 8,3 miliona vozila, zauzevši četvrto mesto na listi najvećih globalnih proizvođača automobila, a zahvaljujući udruživanju snaga u cilju smanjenja troškova.

    Nissan je u 2013. na globalnom nivou prodao 5,1 milion vozila, 3,3 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, dok je francuska kompanija istovremeno prodala 2,63 miliona automobila, prenela je agencija France presse.

    Grupacija je prošle godine prodala ukupno 8,3 miliona vozila, uključujući prodaju ruske filijale AvtoVAZ, našavši se na četvrtom mestu po prodaji, nakon Toyote, General Motorsa i Volkswagena.

    Toyota je u 2013. prodala rekordnih 9,98 miliona automobila, zahvaljujući slabom jenu i snažnoj tražnji u SAD i Kini, najvećem svetskom tržištu automobila. GM je istovremeno prodao 9,71 milion vozila, a VW 9,5 miliona.

    Japanski mediji pišu da Renault i Nissan planiraju da intenziviraju saradnju spajanjem proizvodnje, kao i istraživanja i razvoja u pokušaju uštede 3,8 milijardi dolara godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE