Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obustavlja se istraga protiv bivšeg direktora KAP-a

    Crnogorsko tužilaštvo će obustaviti istragu protiv bivšeg direktora Kombinata aluminijuma u Podgorici, ruskog državljanina Dmitrija Potrubača.

    Potrubač je ranije osumnjičen da je kriv za krađu električne struje iz sistema evropske interkonekcije. Prema pisanju podgoričkog lista Vijesti, do sada se nije moglo utvrditi da je Potrubač kriv .

    Sa odlukom tužilastva, međutim, do sada nisu upoznati ni Osnovni sud u Podgorici, ni branilac Potrubača Mitar Mugoša.

    Potrubač je početkom jula prošle godine bio u pritvoru, ali je ubrzo pušten na slobodu, uz kauciju od sto hiljada evra.

    Iz ruske Centralno-evropske alumijske kompanije (CEAC), donedavnog vlasnka KAP-a, ranije je saopšteno da je Potrubač bio žrtva "političkog progona crnogorske vlasti".

    Vladajuća Socijaldemokratska partija Crne Gore i deo opozicije su ranije više puta tražili da se bezuslovno raskine kupoprođani ugovor sa ruskim vlasnikom KAP-a, dok se tome suprostavila Demokratska partija socijalista. Prema oceni SDP i opozicije, CEAC nije bio strateški investitor u Crnoj Gori, nego "strateški pljačkaš". Ruska Centralno-evropska aluminijumska kompanija (CEAC) pokrenula je arbitražni postupak protiv Vlade Crne Gore u vrednosti 100 miliona evra, zbog dešavanja u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE