Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Intesa Sanpaolo među 100 vodećih održiih korporacija u svetu

    Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u listu 100 vodećih održivih kompanija u svetu Global 100 specijalizovanog kanadskog časopisa Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je jedina italijanska korporacija na listi, što ovom priznanju daje još veći značaj. Cilj izrade liste, koja je predstavljena na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, je isticanje vodećih kompanija koje su razvile najbolje strategije za upravljanje rizicima i mogućnostima u oblasti životne sredine, zajednice i upravljanja.

    Od osnivanja 2005. godine do danas, časopis Corporate Knights analizirao je 4.000 kompanija širom sveta u odnosu na dvanaest pokazatelja među kojima posebnu važnost zauzimaju politike fokusirane na zaštitu životne sredine, ljudske resurse, politike naknada, posvećenost rukovodstva oblasti održivosti, inovacija i transparentnosti.

    Ovo značajno priznanje ukazano je grupi Intesa Sanpaolo za posvećenost u oblasti održivosti koja joj je 2013. godine donela i uključivanje u CDP 100 CDLI indeks (Climate Disclosure Leadership Index) drugu godinu zaredom, kao i u Dou Džons indeks održivosti (Dow Jones Sustainability Index) i indeks FTSE4Good.

    „Pojavljivanje Intesa Sanpaolo na listi Global 100 koju je sastavio renomirani časopis Corporate Knights predstavlja važnu potvrdu naše posvećenosti životnoj sredini, ljudskim resursima Grupe, inovacijama i transapentnosti“, izjavio je Carlo Messina, generalni i izvršni direktor Intesa Sanpaolo grupe.

    „U našoj Grupi koncept održivosti odnosi se na sve aspekte poslovanja – dugoročnu ekonomsku održivost i održivost prihoda, uz istovremenu socijalnu održivost i održivost životne sredine. Ovo značajno priznanje je za nas podsticaj da nastavimo putem koji smo odabrali i konstantno unapređujemo učinak na planu održivog razvoja.“, zaključio je Messina. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE