Radoman: Krstić krije istinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Radoman: Krstić krije istinu

  Vojvođanski sekretar za finansije Zoran Radoman optužuje ministra finansija Lazara Krstića da od građana skriva podatke koji "vrlo očigledno" govore o padu kupovne moći stanovništva i standarda građana, kao i o prekomernom zaduživanju države.

  Radoman je u saopštenju naveo da su ukupni prihodi budžeta Srbije u 2013. godini manji 60 milijardi dinara od zakonom projektovanih.

  Samo prihodi od PDV manji su za preko 23 milijarde. Akcize su manje za 12,5 milijardi dinara, porez na dohodak građana za preko pet milijardi dinara i carine za dve milijarde dinara, naveo je Radoman.

  Ti podaci jasno ukazuju da je došlo do pada kupovne moći, do propadanja životnog standarda građana, do otpuštanja radnika i do povećanja sive ekonomije. "To je realna posledica rada Vlade Srbije u prošloj godini", poručio je Radoman.

  Dodao je da je javni dug centralnog nivoa vlasti, za koji su ministar finansija i Vlada neposredno odgovorni, 2013. godine povećan sa 17,7 milijardi evra, na 20,1 milijardu evra.

  "Računica je jasna: za godinu dana javni dug je povećan za 2,4 milijarde evra. Koliko je to novca, najbolje govori podatak da su ukupni rashodi budžeta svih opština, gradova i pokrajine Vojvodine u prošloj godini iznosili 272,6 milijardi dinara", naveo je Radoman.

  Po njegovim rečima, građani moraju da znaju da je Vlada Srbije samo prošle godine, po osnovu novog zaduženja, "pojela" jednogodišnje budžete svih opština, gradova i Vojvodine.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE