Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Modernizacija jagodinske `Toplane` sredstvima Nemačke razvojne banke

    Javno preduzeće Gradska toplana u Jagodini, zahvaljujući donaciji Nemačke razvojne banke KfW od 1.181.000 evra, ove godine će uraditi najveći deo poslova na modernizaciji i osavremenavanju sistema grejanja u ovom gradu.Kompletna investicija u objektat u koji se nije ulagalo više od tri decenije, trebalo bi da bude završena do kraja  2015.godine. 

    Realizacija Kfw programa "Faza 4" počela je prošle godine rekonstrukcijom toplovoda u Dositejevoj ulici, zamenjene su cevi u dve sekcije, ugrađeni centralni kalorimetri u toplanama, navodi se u izveštaju Upravnog odbora Toplane, koga su prihvatili odbornici Skupštine grada.

    Sredstva Kfw su određena za sanaciju 3.700 metara toplovoda, rekonstrukciju oko 45 podstanica, nabavku kalorimetara za 45 stambenih zgrada, i ugradnju centralnog kalorimetra u toplanama, nabavku SKADA sistema za automatsko praćenje i očitavanje, objasnila je Marković – Purić.

    Sopstvenim sredstvima Toplane ove godine, planirana je nabavka termovizijske kamere vredne milion dinara i računarske opreme za 300 hiljada dinara.

    "Toplane" u Jagodini greje 3.933.976 kvadratnih metara stambenog i poslovno – privrednog prostora, (6.100 stanova, školske, predškolske i socijalne ustanove, administartivni i privredni prostor grada).

    Najveći problem preduzeća su dugovanja građana i privrede za utrošenu toplotnu energiju koja su na dan 31. decembra 2013.godine, iznosila 560.448.305 dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE