Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eurobank dobila prvi energetski pasoš u bankarskom sektoru

    Eurobank izdat je prvi energetski pasoš u bankarskom sektoru za upravnu zgradu Eurobank Centar u ulici Vuka Karadžića 10 u Beogradu. Energetski pasoš sa ocenom C predstavlja potvrdu ulaganja Eurobank u zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

    Eurobank Centar je među prvim poslovnim zgradama u Beogradu koja je spojila funkcionalnost sa ekološkim dizajnom, istovremeno prilagođena i potrebama osoba sa invaliditetom.

     „Eurobank kontinuirano ulaže u razvoj rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti, a zaštita životne sredine predstavlja jedan od osnovnih postulata Eurobank koja za cilj ima zaštitu životne sredine i obezbeđivanja održivog razvoja. Primena energetskih pasoša direktno utiče na povećanje energetske efikasnosti i odgovornije raspolaganje prirodnim resursima“ – navodi Aleksandar Đurković, rukovodilac Službe za poslovne prostore Eurobank.

    Energetski pasoš sadrži opšte podatke o određenoj zgradi, energiji koja se upotrebljava, klimatske i termotehničke podatke kao i preporuke za poboljšanje energetskih svojstava samog objekta. Osim materijalne uštede, sertifikovane zgrade doprinose i zaštiti životne sredine, što predstavlja prioritet. Društvena korist koja proizilazi iz zaštite životne sredine podstiče na stvaranje bezbednog, produktivnog i ekonomičnog radnog okruženja uz istovremeno smanjenje troškova održavanja i štednju energenata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE