Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić: Srbiji potreban savremen `nju dil`

    Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS)  Mlađan Dinkić, rekao je na sednici GO te stranke u Beogradu da privredni rast prošle godine od 2, 5 odsto, nije postignut zbog rekonstruisane vlade, već zbog rasta izvoza, rodne godine i ekonomske politike koja je vođena u ranijem periodu.

    Prema rečima Dinkića, Srbija danas zaostaje u reformama jer se primenjuje neadekvatan model ekonomske politike koji kako je rekao- ne nudi odgovor na krizu a URS je spreman da na krizu odgovori. Neophodno je, smatra Dinkić, da se Srbija decentralizuje i regionalizuje, odnosno potreban joj je savremeni "nju dil"plan za snažan privredni razvoj i razvoj poljoprivrede.

    Lider URS je na današnjoj sednici GO predstavio ekonomsku platformu ističući da je ona bazirana na tri stuba- regionalizacija, drugačiji koncept ekonomske politike, investicijama i zapošljavanju, kao i većem ulaganju u poljopivredu.

    Takođe je rekao da ekonomska platforma stranke predviđa posebne pogodnosti za izvozno orijentisane investicije, podršku malim i srednjim preduzećima kroz bespovratna sredstva i Razvojnu banku, vraćanje subvencionisanih stambenih kredita, masovne javne radove u infrastrukturi, kreditno razduživanje države, briga o mladima i porodici.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE