Mihajlović: Ove godine završavamo sve što se zove tranzicija - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Mihajlović: Ove godine završavamo sve što se zove tranzicija

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović rekla je na Tanjugovom panelu ’Šta i ko će nas izvući iz krize’, da je Srbija u tranziciji već 20 godina i da njena stranka želi da se u ovoj godini "završi sve što se zove tranzicija".

Mihajlović je navela da se vlada u prethodnih godinu i po dana bavila stabilizacijom ekonomskog sistema, a da će nova vlada sprovesti reforme u javnim preduzećima, javnoj upravi, preduzećima u restrukturiranju kao i da će biti usvojen zakon o radu, koji će prethodno obezbediti konsenzus sindikata i poslodavaca.

Predstavnik koalicije SPS-PUPS-JS Milan Krkobabić rekao je da niko nije protiv reformi, ali da se mora definisati o kakvim reformama se radi, istakavši da ta koalicija niće podržati one koje podrazumevaju otpuštanje radnika i smanjenje penzija na 200 evra.

Funkcioner DS Dušan Nikezić je rekao da se Srbija nalazi pred najtežom godinom tranzicije i da je „bolje upotrebiti 600 miliona evra za invesicije u 20 regionalnih privrednih centara, nego u otpuštanje radnika“.

Lider URS Mlađan Dinkić smatra da je potrebno napustiti politiku neselektivne štednje, odnosno da je neophodno štedeti na birokratiji, ali ne i na invesiticijama i da treba više uložiti u poljoprivredu.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE