Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: Most na Adi košta preko 400 miliona evra

    Most na Adi, sa pristupnim saobraćajnicama, koštao je 387 miliona evra s tim što za još jednu deonicu treba još 20 miliona evra, kaže predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali i ističe da prestonica još nije izbegla mogućnost bankrota.

    Mislim da nismo izbegli mogućnost bankrota, ukupne obaveze Beograda pred Novu godinu bile su 960 miliona evra, dok opštine duguju još oko 20 miliona i, nažalost, idemo ka cifri od milijardu evra koje grad, zajedno sa kamatama, treba da isplaćuje u narednih 20 godina, rekao je Mali u intervjuu za Telegraf.

    Krajem februara imaćemo završni račun i u njemu jasan presek. Projekcija za ovu godinu je ponovo smanjenje budžetskih prihoda i Grad je stvarno u vrlo delikatnoj i složenoj situaciji.

    Preduzeli smo sve što smo mogli da smanjimo materijalne troškove, da uštinemo gde god možemo, i to smo dobro uradili.

    Prošle nedelje imali smo sastanke sa bankama i uspeli smo da reprogramiramo 15 miliona evra glavnice kredita na 2015, dali su nam mogućnost da prodišemo bar ovu godinu, pa da deo tereta obaveza prenesemo na sledeću.

    Pokušavamo da što je moguće više relaksiramo obaveze koje imamo, kako bismo mogli da u potpunosti ispoštujemo i socijalna i neka druga davanja o kojima ne možemo mnogo da pregovaramo.

    Na pitanje koliko je zaista koštao Most na Adi i koliko je rasteretio saobraćaj, Mali tvrdi da je ta građevina sa pristupnim saobraćajnicama koštala 387 miliona evra, dodajući da za završetak deonice Buvljak – Tošin bunar treba platiti još oko 20 miliona evra.

    "Ne znam koliko je Most na Adi stvarno rasteretio saobraćaj u Beogradu", odgovorio je Mali na drugi deo pitanja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE