Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obradović: Izvinite zbog računa

    Elektroprivreda Srbije neće naplatiti nijedan kilovat sat električne energije koji nije isporučen, izjavio je u Nišu v.d. direktora Aleksandar Obradović i uputio izvinjenje zbog visokih računa za struju.

    On je zajedno sa direktorom elektrodistribucije Jugoistok Igorom Novakovićem obišao tri kupca na području Niša koji su greškom dobili milionske račune za struju i lično im se izvinio, istakavši da EPS neće naplatiti nijedan neisporučeni kilovat.

    Kupci su nam na prvom mestu i zato vam se u lično ime i u ime EPS izvinjavam, rekao je Obradović u poseti Zvonimiru Tošiću, Dušanu Anisimovu i Nebojši Petkoviću, koji su dobili račune od 1,7 miliona dinara, odnosno 1,9 miliona, a poslednji čak 24,5 miliona dinara.

    On je naglasio da EPS mesečno izda 3,5 miliona računa i da su moguće pojedinačne greške, na koje utiče ljudski faktor. Prema podacima, tačnost računa je 99,6 odsto, a za onih 0,4 odsto uvek se uvaže reklamacije, tako da na kraju imamo nivo tačnosti od 100 odsto, rekao je on.

    Obradović je najavio da će ubuduće i sam kontrolisati rad elektrodistribucija i dodao da je od direktora Jugoistoka dobio uveravanja da se greške neće više dešavati.

    Novaković je rekao da na području Jugoistok ima 600.000 kupaca i da je na decembarske račune zabeleženo 1,24 odsto reklamacija, što je uobičajen procenat za taj period.

    On je objasnio da je do milionskih računa došlo zbog pogrešno ubeleženog početnog stanja brojila, a ne zbog greške u očitavanju. Greška je odmah uočena i ispravljeni računi poslati su i pre nego što su kupci reklamirali grešku, rekao je Novaković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE