Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkic: Investicije, pomoć poljoprivredi i javni radovi

    Zakoni za poboljošanje poslovne klime, reafirmacija izvozno orijentisanih investicija i ulaganje u poljoprivredu,  i promena politike stezanja kaiša su tri grupe mera koje bi mi primenili ako bi učestvovali u vlasti, izjavio je Mlađan Dinkić, predsednik Ujedinjenih regiona Srbije.

     Dinkić se na Tanjugovoj panel diskusiji založio za napuštanje politike neselektivne štednje i istakao da se ne sme štedeti na ulaganjima u poljoprivredu i investicijama. „Država interveniše od Amerike do Evropske unije a mi se sada pravimo veći katolici od pape“ – objasnio je Dinkić

    Po pitanju poljoprivrede,  dugogodišnji ministar je istakao da makar 10 milijardi dinara više treba staviti u poljoprivredni  budžet odmah  po formiranju Vlade, te da bi trebalo uvesti bespovratna sredstva za investicije poljoprivrednicima koji ulažu u kupovinu opreme.

    „Treba krenuti sa modernim javnim radovima u infrastrukturi, gde bi se osim klasičnih ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, energetiku, telekomunikacije, kanale za navodnjavanje, organizovali javni radovi na lokalnoj komunalnoj infrastrukturi po svim gradovima u Srbiji“- naveo je Dinkić. U tom slučaju, prema njegovim rečima, republika bi kupovala opremu od domaćih proizvođača pa ih onda besplatno davala opštinama koje bi angažovale lokalna građevinska preduzeća. 

    Foto: BETA

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE