Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Impuls za hrvatsku privredu

    Vlada Hrvatske predstavila je Program podsticaja preduzetništva i zanatskih delatnosti – Poduzetnički impuls 2014, za koji je planiran ukupni budžet od 1,26 milijardi kuna, odnosno oko 170 miliona evra, objavilo je Ministarstvo preduzetništva.

    Taj iznos uključuje i izdvajanja za finalne isplate po projektima koji se prenose u 2015, odnosno u 2016. godinu na EU projektima, a od ukupnog iznosa za dodelu bespovratnih sredstava je planirano 413,8 miliona kuna.

    Naime, Poduzetnički impuls 2014. sadrži mere podsticanja razvoja malog i srednjeg preduzetništva za koje se koriste sredstva državnog budžeta i strukturnih fondova Evropske unije, a koji su Hrvatskoj postali dostupni članstvom u EU.

    Poduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta, od kojih je prvi jačanje konkurentnosti male privrede, za šta je planirano 413,8 miliona kuna.

    Drugi je unapređenje preduzetničkog okruženja sa iznosom od 74,6 miliona kuna, treći je promocija i učenje za preduzetništvo i zanate, za šta se planira 248,1 milion kuna, dok je za četvrti, lakši pristup finansiranju planirano 529 miliona kuna.

    Očekujemo da se kroz Poduzetnički impuls ove godine otvori 5.000 novih radnih mesta i 205 novih preduzeća, rekao je ministar Gordan Maras predstavljajući detalje "impulsa" nakon sednice Vlade.

    Maras očekuje da će izvoz povećati 200 korisnika programa, a nada se i istom broju novih proizvoda, usluga ili poslovnih procesa, kao i da će pomenuti budžet za ovaj program omogućiti investicije procenjene na 11 milijardi kuna.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE