Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gubici Twittera zabrinuli investitore

    Twitter je u prošloj godini poslovao sa neto gubitkom od 645 miliona dolara, samo tri meseca nakon početne javne ponude deonica na berzi u Njujorku, čime je "uzdrmao" poverenje stručnjaka u profitabilnost za investitore u društvenu mrežu.

    Prihodi su, s druge strane, više nego udvostručeni, na 665 miliona dolara. Samo u poslednja tri meseca 2013. neto gubitak Twittera iznosio je 511 miliona dolara, ali su prihodi takođe više nego udvostručeni, na 243 miliona dolara.

    Investitore zabrinjava spor rast broja korisnika, pošto je Twitter u poslednja tri meseca 2013. u proseku imao 241 milion korisnika mesečno, samo 3,8 odsto više nego u prethodnih 90 dana.

    Na početku prošle godine, broj korisnika u proseku se povećavao 10 odsto mesečno. Pregledi vremenske linije su pali gotovo sedam procenata, što znači da korisnici ređe osvežavaju stranice.

    Izveštaj će nametnuti pitanje da li je Twitter zaista utemeljena platforma, izjavio je analitičar u Sterne, Elin & Leachu Arvind Bhatia.

    Deonice Twittera više su nego udvostručile vrednost od početne javne ponude na Wall Streetu novembra 2013, kada je vrednost kompanije procenjena na oko 18 milijardi dolara. Mišljenja su sada podeljena može li Twitter zaista da donese zaradu ulagačima.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE