Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kazahstan menja ime kako bi privukao investitore?

    Kazahstan bi mogao da promeni ime u Kazakh Eli, ukoliko se narod ove države bude složio, izjavio je predsednik Nursultan Nazarbayev.

    „Naziv naše države završava se sufiksom ’stan’ što je uobičajeno u centralnoistočnoj Aziji“, naveo je predsednik Kazahstanaka ilustrujući da stranci pokazuju interes za Mongoliju koja ima samo dva miliona stanovnika i u svom nazivu ne nosi prepoznatljivi sufiks.

    Novo ime moglo da bude ’Kazakh Eli’ što znači ’Zemlja Kazaha’ , a novi naziv bi doprineo lakšoj prepoznatljivosti na mapi i privukao bi veću pažnju potencijalnih investitora.

    Strane kompanije su investirale milijarde dolara u rudno bogatstvo Kazahstana nakon što je proglašena nezavisnost od Sovjetskog Saveza 1991. godine, ali kazaški zvaničnici smatraju da država ipak nije dovoljno poznata u svetu.

    Kazahstan je deveta država po površini na svetu sa populacijom od svega 17 miliona, i predstavlja najveću ekonomiju u postsovjetskom regionu koji obuhvata još i Kirgistan, Tadžikistan, Turkmenistan i Uzbekistan.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE