Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zakon predviđa strateške rezerve gasa

    Novi zakon o energetici predviđa strateške rezerve gasa, dovoljnih za pokrivanje jednomesečne potrošnje, izjavila je ministarka energetike Zorana Mihajlović i najavila da će izveštaj o kvalitetu gasa biti završen za najviše deset dana.

    Više nikada se neće desiti da, bez obzira na vremenske uslove i bilo kakve druge probleme, dođe do nestašice gasa, jer će te strateške rezerve biti korišćene u takvim prilikama, rekla je Mihajlović prilikom posete Podzemnom skladištu gasa u Banatskom dvoru.

    Potrošači gasa mogu i treba da budu bezbedni, poručila je i dodala da je zadatak države i ministarstva da obezbedi dovoljne količine gasa i dobar kvalitet.

    Na pitanje kakav je kvalitet gasa bio u decembru prošle godine na šta su se potrošači žalili, Mihajlovićeva je rekla da Komisija "vredno radi" i da će vrlo brzo dostaviti izveštaj o tome da li je u decembru bilo više domaćeg gasa za koji se zna da je lošeg kvaliteta.

    "Radi se o zaista kratkom roku od pet do najviše deset dana, u kome će Komisija, sastavljena od eksperata sa Instituta i predstavnika potrošača, utvrditi kvalitet gasa", rekla je ministarka energetike.

    Pročitajte i>>>Kvalitet gasa `naduvao` račune?

    Komentarišući cenu ovog energenta, ona je kazala da se nada da će ubuduće u pregovore oko nabavke gasa biti uključeno i Ministarstvo finansija i da će pokušati da se u pregovorima postigne povoljnija nabavna cena.

    Direktor Podzemnog skladišta gasa Saša Ilić, rekao je da je tokom leta skladište gasa potpuno napunjeno i da je njegov kapacitet 450 miliona kubnih metara gasa.Došli smo do dnevne proizvodnje od oko 4,5 miliona kubika gasa čime smo dostigli projektovane kapacitete, kazao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE