Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grgurević: Krkobabić privatizuje PIO fond

    Unija poslodavaca Srbije nije preuzela upravljanje PIO fondom pošto je ministar rada Jovan Krkobabić postavio svog kandidata na čelo Upravnog odbora Fonda, rečeno je u Uniji.

    Predstavanik UPS Slavenko Grgurević, koji je bio kandidat poslodavaca za predsednika UO PIO fonda, kazao je agenciji Beta, da Krkobabić nije dopustio da Unija preuzme predsedavanje fondom, iako na to po zakonu ima pravo.

    Dogodilo se nešto što se ne događa u civilizovanim zemljama, ali mi nismo ta zemlja, i sve je podležno uticajima pojedinaca i partija, naglasio je Grgurević i dodao da su PUPS i predsednik te stranke Jovan Krkobabić, uz pomoć sindikata, time praktično privatizovali PIO fond.

    U Upravnom odboru PIO fonda su predstavnici reprezentativnih sindikata, Unije poslodavaca, udruženja penzionera i Vlade, predsednik UO se bira se na dve godine, a predhodne četiri godine predsedavali su predstavnici penzionera i sindikata.

    Prema Grgurevićevim rečima, PUPS je na mesto predsednika UO PIO fonda postavio službenicu Ministarstva rada Ivanu Lekić, ali tu odluku nije verifikovala Vlada Srbije.

    "Krkobabić je potpisao ukaz i time Vladu doveo u konflikt interesa. Vlada nema pravo da predlaže kandidata, već da daje saglasnost na predlog kandidata", naglasio je Grugurević, uz ocenu da tim činom PUPS "očajnički pokušava" da i dalje raspolaže hiljadama kvadrata prostora u vlasništvu PIO fonda.

    On je dodao da je UPS obavestio i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića o stanju u PIO fondu, jer je prema njegovim rečima izveštaj Državne revizorske institucije samo mali deo onoga što čini nepravilniosti u PIO fondu, o čemu državni revizor nije obavešten.

    Slavenko Grgurević je do sada bio zamenik UO PIO fonda, a funkciju predsednika UO PIO obavljao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE