Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dozvola za prvi golf teren u Crnoj Gori

    Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore izdalo je kompaniji Luštica Development, na čijem se čelu nalazi Egipćanin Samih Saviris, građevinsku dozvolu za gradnju golf terena u turističkom naselju Luštica Bay, u Krtolima pored Tivta.

    "Ovo je i prva građevinska dozvola za golf teren u Crnoj Gori koja je usledila nakon što su regulisani imovinsko-pravni odnosi zemljišta na kome će se golf teren izgraditi. U Luštici Bay završeni su svi pripremni radovi i očišćene površine za svih 18 rupa budućeg igrališta za golf, a dalje pripreme se nastavljaju", saopštila je PR Luštice Development Ivana Uljarević.

    Golf teren će biti izgrađen na površini od 86 hektara i spada u kategoriju terena za održavanje turnira u golfu. Projektovanje ovog igrališta je povjereno svjetski poznatoj kompaniji Gary Player Design iz SAD-a, koja je do sada izgradila preko 325 golf terena u 35 zemalja širom sveta.

    Izdavanje građevinske dozvole za golf teren na Luštici prekinuto je 23.oktobra prošle godine na zahtev Ministarstva finansija Crne Gore „do rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na određenim katastarskim “.

    Prema podacima sa sajta Uprave za nekretnine Crne Gore, te parcele ukupne površine samo 1.737 kvadrata vlasništvo su države Crne Gore koja ima 31-dan četrdeseti deo vlasništva, i izvesne Danice Kikanović koja poseduje devet četrdesetina te zemlje. Isti podaci o vlasništvu u katastru stoje i danas, više od tri meseca nakon što je u oktobru 2013. resor ministra Branimira Gvozdenovića privremeno obustavio izdavanje građevinske dozvole Luštici Development, prenose Vijesti.

    Inače, ta kompanija do sada je uložila preko 35 miliona eura u projekat Luštica Bay. Od toga je 18 miliona uloženo u gradnju prvih deset stamebnih objekata sa 72 stana na kojima su zavreni grubi građevinski radovi, te prve od dve marine u zalivu Trašte čija je izgradnja tek u početnoj fazi.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE