Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milioni evra u energetski potencijal Pirotskog okruga

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je ulaganja u modernizaciju hidroelektrane Pirot vredna 10 do 20 miliona evra.

    Mihajlovićeva je, prilikom obilaska te hidroelektrane, rekla da će se sigurno raditi na ulaganju u savremeniju opremu, kako bi ta vršna hidroelektrana radila još efikasnije.

    Prema njenim rečima, tek treba da se razgovra sa međunarodnim finansijskim institucijama kako bi se obezbedio neophodan novac.

    Poslovodstvo EPS i Ministarstvo će raditi na planu ulaganja u HE Pirot, i moguće je da će to već biti sastavni deo ovogodišnjeg plana poslovanja EPS, koji uskoro treba da bude usvojen, rekla je ona.

    Ona je podsetila da HE Pirot radi prilikom vršnog opterećenja elektroenergetskog sistema Srbije, napominjući da je pirotska opština preobogata vodnim resursima koji mogu da se iskoriste za rad malih hidroelektrana.

    Ministarka je podsetila da je resorno ministarstvo raspisalo drugi javni poziv za izgradnju malih hidroelektrana u Srbiji koji još traje, i da se po novom javnom pozivu radi o 23 lokacije za izgradnju mini hidroelektrana.

    Mihajlovićeva je ukazala da je Pirot bogat i solarnom i vetro energijom, koju takođe treba iskoristiti u energetske svrhe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE