Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srednjoškolci, naučite programiranje `na daljinu`

    Microsoftov Razvojni centar u Beogradu ponudio je srednjoškolcima i njihovim nastavnicima učenje programiranja ’na daljinu’, putem besplatnog portala BubbleBee.

    Portal je namenjen je pre svega srednjoškolcima, ali ga jednako, u dodatnoj nastavi u srednjim školama, na nastavi informatike ili u okviru drugih stručnih predmeta, mogu koristiti i nastavnici.

    Dodatna prednost BubbleBee portala je ta što učenici mogu birati vreme kada će učiti i imaju potpunu fleksibilnost, ali se istovremeno upoznaju i sa novim načinima učenja – ’na daljinu’.

    S obzirom na potrebe tržišta rada, ovaj edukativni portal je dodatak na postojeće nastavne planove i programe koji se koriste u srednjim školama, a koji će omogućiti bolju pripremu za poslove programiranja.

    Direktor Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji, Dragan Tomić, preporučio je nastavnicima da učenike motivišu da otvore nalog na portalu, sami ili uz pomoć nastavnika, kako bi prolazili kroz materijale i lekcije na portalu.

    Pomoću portala, kako je naveo, mogu učiti samostalno ili u različitim oblicima nastave.

    "Informatika će biti glavni pokretač ekonomije u 21 veku. Srbija ima priliku da bude jedan od lidera u regionu i povećanje broja inženjera i kvalitet njihovog znanja mogla transformisati ovu zemlju u narednih 10-20 godina", kazao je Tomić, dodajući da Bubble Bee može biti jedan od gradivnih blokova za modernu i novu Srbiju.

    Microsoft Razvojni centar pozvao je profesore informatike, kao i njihove učenike da napišu ili predlože lekcije ili cele kurseve koje bi želeli da vide na portalu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE