Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Svaki treći telefon Samsungov

    Više od trećine svetske populacije koja koristi mobilne telefone, južnokorejske kompanije Samsung, pokazalo je istraživanje Global Web Index.

    Global Web Index u rezultatima svoje internet ankete u kojoj su učestvovali ispitanici od 16 do 64 godine iz celog sveta, otkrio je da je Samsung telefon u poslednjem kvartalu 2013. nosilo čak 36 odsto ispitanika.

    Nokia je jedina zabeležila pad i sa 25 odsto skliznula na 22 odsto. Apple je treći i taj proizvođač je zabeležio rast sa 15 na 19 odsto aktivnih korisnika.

    Svi ostali proizvođači zadržali su stare pozicije, recimo HTC, ili narasli u istom periodu. Odličan rast zabeležio je i Sony, koji je na tržištu stigao do 12 odsto aktivnih korisnika.

    Zanimljivo, BlackBerry je zadržao pozicije, koje je imao u istom periodu prošle godine, što bi konačno moglo da znači da je kompanija prestala da tone.

    Prema navodima istraživanja, konačan procenat svih korisnika prevazilazi 100, jer neki od ispitanika koriste više telefona. Takvi korisnici uglavnom koriste različite marke telefona, navodi Global Web Index.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE