Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpsko voće pod kineskom lupom?

    Kineski investitori zainteresovani su za ulaganja u srpsko voćarstvo, izjavio je ministar poljoprivrede Dragan Glamočić u fabrici Budimka u Požegi, koju je posetio zajedno sa investitorima iz Kine.

    Potencijalni investitori iz Kine zainteresovani su za ulaganja u voćarski sektor u Srbiji, a Budimka jedino uz pomoć novih investicija može ponovo postati lider na tržištu, rekao je Glamočić.

    Gosti iz Kine su se ovom prilikom upoznali sa proizvodnim kapacitetima Budimke, jednog od nekada vodećih srpskih proizvođača marmelada, dzemova, sokova i konzerviranog voća.

    Preduzeće je u postupku restruktuiranja. Trenutno u fabrici radi oko 100 radnika, a poslednje četri godine posluje sa dobitkom.

    Ministar je ukazao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala u Srbiji i ocenio da su zato neophodna ulaganja u prehrambenu industriju, koja godišnje donosi više od dve milijarde evra od izvoza.

    Ministar Glamočić i kineski privrednici su posle Požege posetili i voćarsko-zemljoradničku zadrugu Arilje, kompaniju Stanić u Arilju i obišli najveće plantaže borovnica i zasada malina u tom delu Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE