Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Recikleri bez sredstava za 2013. godinu

    Situacija u oblasti reciklažne industrije i dalje je teška, budući da recikleri još uvek nisu dobili ugovore i sredstva za otpad koji su preradili u poslednja tri kvartala 2013. godine, ukazuju predstavnici Udruženja reciklera Srbije.

    Iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine poručuju da je za preostali iznos sredstava za proteklu godinu potreban zaključak, odnosno saglasnost Vlade, da je on u proceduri i da će učiniti sve Što je u njihovoj nadležnosti da bude donet do kraja februara.

    Predsednica Udruženja reciklera Srbije Ana Petrović Vukićević rekla je za Tanjug da je prvi korak učinjen i da su potpisani su ugovori za otpad koji su recikleri preradili u prvom kvartalu 2013 godine.

    Sada je, kako je kazala, ključno donošenje Zaključka Vlade kojim bi se Ministarstvo obavezalo da sa reciklerima potpise Ugovore i za otpad koji su preradili u drugom, trećem i četvrtom kvartalu 2013. godine.

    Za nas je od suštinske važnosti da ovaj zaključak bude donet do 14. februara da bi ugovori bili potpisani do kraja meseca i bili implementirani u rezultat i finansijske izveštaje reciklera za proteklu godinu, rekla je ona.

    Ugovori su preduslov za isplatu nadoknada, a dugovanja za prvi kvartal za koji su potpisani ugovori biće isplaćena do polovine februara.

    Ona je navela kako, da bi recikleri imali budućnost, moraju najpre biti potpisani ugovori za period do kraja 2013. godine, kao i da se raspiše konkurs za 2014. godinu najkasnije do 28. februara. Takođe, naglasila je, moraju biti naplaćivane eko takse.

    U reciklažnoj industriji radi 10.000 ljudi, a cilj je da se obezbede potencijali da se u narednim godinama uposli još 30.000 ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE