Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja godine završetak batajničke petlje

    Nastavljaju se radovi na izgradnji obilaznice oko Beograda, Putevi Srbije dobili dozvolu za izvođenje radova, uz obećanje da će batajnička petlja biti završena do kraja godine.

    Rušenje nadvožnjaka, na mestu gde će se graditi batajnička petlja na obilaznici oko Beograda, počinje za sedam do deset dana. Kako obećavaju u Putevima, nova petlja će biti završena do kraja godine.

    Radove izvodi zajednička firma Planuma i Ratka Mitrovića. Tako će, u punom profilu autoputa biti deo od Batajnice do Dobanovaca, a odatle u poluatoputu sve do tunela Straževica.

    Obilaznica oko Beograda planirana je u punom profilu autoputa. Deo od Batajnice do Dobanovaca u dužini od oko deset kilometara urađen je u punom profilu, dok nastavak prema Bubanj potoku, u dužini od oko 30 kilometara, ide samo jedom trakom.

    U Putevima Srbije navode da će uskoro početi radovi na izgradnji druge trake od Dobanovaca do Ostružnice. Geometri su već na terenu, a vode se i pregovori sa bankama kako bi se obezbedila sredstva za drugu traku i proširenje mosta preko Save u Ostružnici.

    Naime, noseći stubovi ostružničkog mosta urađeni su za pun profil, ali je završena samo jedna traka. Zbog prezaduženosti države, teško je da će se brzo obezbediti krediti za izgradnju oko desetak kilometara obilaznice od tunela Straževica do Bubanj potoka.

    Na brojnim sastancima sa nadležnima, interes za finansiranje izgradnje ove deonice pokazali su Kinezi, Azerbejdžanci, Česi…U svakom slučaju, trenutno niko od nadležnih ne može da kaže kada će obilaznica oko Beograda u punom profilu autoputa biti i završena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE