Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović: Nada srpskih političara u strane investitore kao spasioce je mitska dimenzija

    U svom novom blogu pod nazivom „Feketić ekonomska politika“, Saša Radulović, lider pokreta ’Dosta je bilo’, napisao je da je „nada srpskih političara u strane investitore kao spasioce Srbije mitska dimenzija“.

    „Tu nadu uspešno prenose i na građane Srbije. Od nje je možda jedino veća želja da izbegnemo suočavanje sa realnošću. I želja da se ne promenimo. Da sve ostane isto. A da nam nekim čudom bude bolje,“ piše Radulović i dodaje da pošto nismo u stanju da se promenimo, logično je da su nam strani investitori jedino rešenje, jer drugo nemamo.

    „Oni su nam omiljeni neizrečeni izgovor zašto i nije tako strašno što se ne menjamo. Neko drugi će umesto nas. Umesto da radimo, mi smo zamislili da će stranci doći da razviju našu privredu. Ovo je naravno kapitalna budalaština,“ piše Radulović.

    „Ako sami sebi ne pomognemo, niko nam neće pomoći. Za Srbiju postoje dva puta – jedan je propala ekonomska politika subvencionisanja, korupcije, partijskog zapošljavanja, samovolje pojedinca, tajnih ugovora, pljačkaške privatizacije, parazita koji žive na leđima društva i drugi, mnogo teži put odgovornosti, napornog rada, domaćinskog ponašanja, pristojnosti, institucija sistema. Teži put na kome je život realnost, a TV fikcija.“

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE