Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Žeželjev most gotov i beo do leta 2015.

    Cela konstrukcija novog Žeželjevog mosta biće podignuta do kraja 2014. godine, a most bi kompletno trebalo da bude završen do leta 2015, izjavio je Srećko Ugrica, direktor projekta gradnje tog objekta dugog 466, a širokog 19 metara.

    Na Sretenje smo završili montažu luka na sremskoj strani, dugog 180, a do leta će biti montiran i luk na bačkoj obali, dug 220 metara, precizirao je Ugrica.

    Tokom leta, biće gotov i poslednji preostali od pet stubova koji će da nose most, onaj koji se nalazi u Dunavu, pa će lukovi na stubove sa reke biti navezeni početkom jeseni.

    Posle toga će, dodao je on, uslediti betoniranje kolovozne površine, što bi moglo da bude završeno pre isteka 2014, a zatim slede radovi na postavljanju dva železnička koloseka, dve trake za drumski saobraćaj i dve pešačke staze, čime će gradnja mosta biti završena.

    Ukupna vrednost radova je oko 45 miliona evra, od čega dve trećine obezbeđuje Evropska unija, a preostalo trećinu APV Vojvodina i grad Novi Sad. Izvođač radova je špansko-italijanski konzorcijum AZVI, a gradnja, u odnosu na plan, kasni gotovo godinu i po.

    Novi Žeželjev most će, zapravo, biti replika starog, srušenog u agresiji NATO na našu zemlju u aprilu 1999. godine. Kompletno će biti ofarban u belo.

    Foto: Ministarstvo saobraćaja

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE