Vatikan ukida prekovremeni rad - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Vatikan ukida prekovremeni rad

  Sveta Stolica je zbog štednje odlučila da prekine sa zapošljavanjem i prekovremenim radom svojih zaposlenih koji su, zbog aktivnosti pape Franje, došli u situaciji da moraju više da rade.

  Iz centralne uprave Svete Stolice upućeno je pismo čelnicima dvadesetak kongregacija i papinskih veća, zatraživši da obustave zapošljavanje i prekovremeni rad zaposlenika, otkriva agencija I. Media prenoseći vatikanske izvore.

  Uz štednju koja će se time postići, ovom odlukom želi da se zaustave kadrovske promene u Vatikanu, u očekivanju budućih velikih promena, saznaje ta agencija specijalizovana za Vatikan.

  Po informacijama koje je objavio italijanski dnevnik Il Messaggero, u cirkularnom pismu koje je potpisao kardinal Pietro Parolin, traži se od čelnika Kurije da prekinu zapošljavanje, da ne produžavaju radne ugovore i da ne dopuštaju prekovremeni rad i rad nedeljom.

  Svrha je ograničiti troškove osoblja, imajući u vidu finansijske planove Svete Stolice za 2014, bez otpuštanja i drugih mera koje bi zaposlene mogle dovesti u težak položaj.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE