Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: DS zna kako da Srbija postane regionalni lider u poljoprivredi

    Dragan Đilas, predsednik Demokratske stranke razgovarao je danas, u okviru predizborne kampanje za republičke i gradske izbore, sa radnicima Poljoprivrednog kombinata Beograd kojima je poručio da DS ima model razvoja poljoprivrede koji je primenjiv u celoj Srbiji i put da država u toj oblasti postane lider u regionu.

    Prema Đilasovim rečima u PKB se "sve promenilo", ljudi rade, plate, porezi i doprinosi se isplaćuju redovno, struja se plać i nove farme su napravljene.

    "Ranije je ideja bila da se PKB proda za jedan evro zbog dugova. Danas su ti dugovi manji, a PKB vredi 400 miliona evra i nećemo da ga prodajemo. Svi kažu da je poljoprivreda naša razvojna šansa, a mi imamo model koji je primenljiv u celoj Srbiji i niko me neće ubediti da na taj način ne možemo biti lideri u ovoj grani kada je ceo region u pitanju", rekao je Đilas u Kovilovu radnicima i stanovnicima tog naselja nadomak PKB.

    Đilas je na kraju poručio i da je namera da se deset odsto akcija PKB podeli radnicima i penzionerima "jer su oni sve ove godine sačuvali preduzeće".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE