Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovo planira dve slobodne zone

    Kosovo planira da formira dve slobodne ekonomske zone, izjavio je kosovski premijer Hašim Tači, na regionalnoj konferenciji Evropske banke za obnovu i razvoj, u Londonu.

    Govoreći na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana, koji je organizovala EBRD, Tači je rekao da je Kosovo donelo Zakon o privrednim zonama koji predviđa stvaranje dve slobodne ekonomske zone.

    Te su zone u fazi formiranja i vrlo brzo će biti na raspolaganju stranim investitorima kojima je cilj proizvodnja uz niske operativne troškove i izvozi bez carine u zemlje regiona i u EU, rekao je Tači.

    Tači je rekao da je svestan da su mnogi izazovi pred institucijama Kosova: veliki trgovinski deficit, nedovoljne strane investicije i nezaposlenost koja je na neprihvatljivo visokom nivou za privredu u razvoju.

    Tači je obećao u govoru na skupu u Londonu da će institucije Kosova nastaviti ekonomske reforme.

    Kosovski premijer je rekao da su poslednjih godina postignuti značajni rezultati u izgradnji puteva, poboljšani su uslovi poslovanja kroz smanjenje poreza, uz fleksibilnu mladu radnu snagu, otklonjene su barijere uz zakonom obezbeđen ravnopravan tretman domaćih i stranih investitora.

    Vlada Kosova je preduzela niz reformi za poboljšanje uslova za preduzetništvo, za jačanje privatnog sektora i povećanje ekonomske održivosti, zaključio je Tači na skupu u Londonu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE