Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U susret Biznis forumu: Za bankrot Srbije biće odgovorni političari

     „Sa žaljenjem moram da konstatujem da je malo predloga koji su ranije dolazili sa Biznis foruma impelentirano u vođenju ekonomske politike zemlje,“ rekao je Aleksandar Vlahović,  predsednik Saveza ekonomista Srbije (SES) koji organizuje na Kopaoniku organizuje Biznis forum od 4. do 6. marta.  

    Vlahović je rekao da je Srbija od 2004.godine u kontinuiranom izbegavanju reformi,  a posebno onih u javnom sektoru. „Reforme su Srbiji potrebne, a pogotovo što nas na to danas tera nužda. One će biti nepopularne, pa nam zato i treba celokupan društveni konsenzus, što je i cilj ovog foruma,“ rekao je Vlahović.

    Tema ovogodišnjeg foruma je "Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja", uz učešće oko 500 zvanica, među kojima su potvrđeni premijer Dačić, guverner NBS Jorgovanka Tabaković, ministri finansija Lazar Krstić, energetike Zorana Mihajlović, poljoprivrede Dragan Glamočić, privrede Igor Mirović, predsednik i članovi Fiskalnog saveta Pavle Petrović i Vlada Vučković, predsednik Saveta guvernera NBS Nebojša Savić, predsednik Komisije za hartije od vrednosti Zoran Ćirović.

    Učesnici na posebnom panelu biće sedam ambasadora iz EU, SAD i Rusije, kao i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke.

    Selektor Foruma, ekonomista Dragan Đuričin rekao je da bi za potencijalno bankrotstvo Srbije bili odgovorni političari, a ne ekonomisti, navodeći da je Srbija već nekoliko puta bila pred bankrotom.

    On je rekao da političari moraju da pronadju odgovor za finansijsku konsolidaciju budžeta kao i da kroz strukturne promene nadju rešenja za trajno održivu privredu koja je interesantna za investitore.

    "Srbija je nekoliko puta bila pred bankrotom", rekao je Đuričin ne precizirajući kada, ali je ocenio da će za Srbiju naročito biti opasna 2017. godina, jer zemlja servisira dugove što postaje neizdrživo.

    Forum na Kopaoniku organizuje SES i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a generalni sponzor je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE