Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović za ekonomski konsenzus

    Koalicija okupljena oko Borisa Tadića ima plan razvoja Srbije. Lično bih nastavio projekte navodnjavanja, strategije razvoja rudarstva i energetske efikasnosti, izjavio lider Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

    Lično bih nastavio projekte koje sam započeo kao ministar poljoprivrede: sistem navodnjavanja treba za četiri godine da se uvede u više od milion hektara zemljišta, što višestruko povećava zaradu.

    Nastavio bih projekat agronoma savetnika koji stvara uslove da agrarni budžet ostvari mnogostruko veći efekat. Reaktivirao bih strategiju razvoja rudarstva koja obezbeđuje 25.000 do 30.000 stabilnih i dobro plaćenih radnih mesta i 4,5 milijardi evra.

    Nastavio bih i projekte energetske efikasnosti i korišćenja biomase koji stvaraju uštedu od nekoliko milijardi evra, poručio je Petrović koji smatra da se pojavom koalicije oko Tadića stvaraju se uslovi da se politička scena uravnoteži.

    Bez konsenzusa oko ključnih pitanja ekonomske politike nije moguće brzo povećanje zarada i otvaranje radnih mesta, zaključio je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE