Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milion evra za komunalnu infrastrukturu

    Ministar građevine Velimir Ilić potpisao je ugovore vredne 124,9 miliona dinara sa predstavnicima 17 gradova i opština za izgradnju komunalne infrastrukture.

    Prioriteti u narednom periodu biće projekti za vodosnabdevanje, izbacivanje iz upotrebe vodovodnih azbestnih cevi i kanalizacionu mrežu, rekao je Ilić u Vladi Srbije gradonačelnicima i predsednicima opština.

    Ugovore su dobili Kosjerić, Vlasotince, Kuršumlija, Valjevo, Gornji Milanovac, Malo Crniće, Priboj, Mionica, Ražanj, Leskovac, Kraljevo, Bačka Topola, Topola, Titel, Despotovac, Subotica i Prokuplje.

    Vlada će se, prema Ilićevim rečima, založiti da obezbedi i dodatna sredstva kako bi sva mesta u Srbiji imala pijaću vodu, pošto u mnogim delovima zemlje dosta sela nema vodu.

    Ministar građevine je pozvao opštine da bolje sarađuju međusobno, jer je u pojedinim mestima dovoljno da se napravi bolja organizacija vodosnabdevanja i izvedu manji radovi.

    Dešava se da pojedina mesta i sela imaju problem sa viškom vode, "dok susedna sela iz druge opštine nemaju stabilno vodosnabdevanje, što je besmisleno". Ovo je 21. vek i moramo svuda da imamo pijaću vodu, poručio je Ilić.

    Ilić je pozvao opštine da ne odugovlače sa realizacijom projekata za koje su dobile novac, kao i da pripreme projekte za rekonstrukciju objekata u cilju podizanja energetske efikasnosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE