Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NARR: Sedam miliona dolara za preduzetništvo

    U naredne četiri godine biti podržani mali i srednji preduzetnici u 12 opština u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, kaže direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Miloš Ignjatović.

    Mala i srednja preduzeća i regionalni razvoj su neraskidivo povezani, jer što je jači ovaj sektor i regionalne razlike će biti manje izražene. Zato je važno da radimo na povećanju njihove konkurentnosti, kroz uvođenje standarda, kaže za Novosti Ignjatović.

    Regionalne nejednakosti i nezaposlenost su najveći problemi sa kojima se suočavamo, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj bi trebalo da budu nosioci i inicijatori privrednog napretka, napominje Ignjatović.

    Zaposleni u njima sarađuju sa malim i srednjim preduzećima, savetuju ih i omogućavaju kvalitetniju uslugu potencijalnim investitorima.

    NARR od 2010. godine podržava razvoj ženskog preduzetništva, a sa Kancelarijom za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština napravljen je i projekat podrške početnicima u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mesta.

    Prošle godine je 31 osoba koja se prijavila na konkurs dobila od 200.000 do milion dinara za pokretanje biznisa, kao i obuku za preduzetništvo i mentoring nakon započinjanja biznisa.

    Ignjatović ističe da će se u naredne četiri godine biti podržani preduzetnici u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. Biće odabrano 120 preduzetnika iz sektora agrobiznisa, tekstilne i lake industrije. Biće izdvojeno sedam miliona dolara za ovaj projekat koji realizujemo u saradnji sa USAID.

    U narednom periodu mladi ljudi koji imaju dobre ideje, a žive u Bujanovcu, Leskovcu, Kraljevu, Sjenici, Novom Pazaru, Tutinu, Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši, Preševu, Medveđi ili Vranju, moći će da konkurišu za sredstva koja će im omogućiti da započnu sopstveni posao.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE