Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SIEPA se ipak ne gasi

    Vršilac dužnosti direktora SIEPA Vladimir Milenković izjavio je da će Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) nastaviti da radi.

    Prema njegovim rečima, o politici podsticaja investitorima za otvaranje novih radnih mesta odlučivaće nova vlada.

    Milenković je juče na prvom ovogodišnjem skupu Slovenačkog poslovnog kluba, rekao da će „SIEPA opstati", i dodao da bi novi zakon ili uredba trebalo da bude "više fer prema svim investitorima, jer će sve biti bolje opisano i transparentnije u budućnosti, i u skladu sa evropskim standardima".

    Da podsetimo, gašenje Agencije predložio je ministar privrede u ostavci Saša Radulović, a sredinom novembra on je rekao da je na sednici Vlade prošao predlog budžeta za 2014.godinu koja predviđa gašenje SIEPA.  Kao jedna od glavnih razloga Radulović je naveo da u 2014. investitori neće dobijati podsticaje iz budžeta za otvaranje novih radnih mesta, što je bio jedan od zadataka Agencije. Milenković je na mesto v.d. direktora došao posle ostavke Božidara Laganina. Kako je pisala Politika, Ministarstvo privrede podnelo je krivičnu prijavu protiv direktora Laganina, koji se tereti za nesavestan rad u službi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE