Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prihvaćena jedina ponuda za KAP

    Nikšićko preduzeće Uniprom najverovatnije će biti novi vlasnik Kombinata aluminijuma Podgorica, jer je stečajni upravnik Veselin Perišić prihvatio ponudu tog preduzeća za kupovinu imovine bankrotirane fabrike, vredne 28 miliona evra.

    Odluka će biti pravosnažna za deset dana, koliki je rok za prigovore poverilaca. Uniprom je jedina kompanija koja se prijavila na, ponovljenom, drugom tenderu za prodaju imovine KAP, pa je prema rečima Perišića, njegova odluka "iznuđena".

    Nema prostora za bilo kakvo odugovlačenje. Ova odluka je iznuđena i mi nemamo bolje rešenje u ovom trenutku, kazao je Perišić novinarima.

    Nikšićko preduzeće je najavilo investicije vredne 76 miliona evra do 2018. godine, da će zaposliti 300 od 720 trenutno uposlenih radnika, a posao uslovljava cenom struje od 38 evra po megavat satu.

    Protiv vlasnika Uniprima Veselina Pejovića crnogorsko tužilaštvo vodi postupak zbog prošlonedeljnog napada na poslanika Nebojšu Medojevića.

    Drugi oglas za prodaju preostale imovine KAP objavljen je 18. januara ove godine, pošto je sa prethodnog tendera prihvaćena ponuda za kupovinu dela imovine tog preduzeća.

    Imovina je prodata kompaniji Politropus Alternative koja je za basen crvenog mulja, jedne od zgrada fabrike i zemljišta ponudila 450.000 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE