Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Selaković: Veća podrška selima i ravnomerni ruralni razvoj

    Nikola Selaković  potpredsedik Srpske napredne stranke je izjavio da je potrebna veća podrška selima u Srbiji, ravnomereni ruralni razvoj i razvoj zadrugarstva. On je poručio da koalicija oko SNS ne beži od problema već ih rešava.

    Selaković je obilazeći sela na Pešetrskoj visoravni Bare i Duga poljana poručio da je patriotizam upravo odluka ljudi da ostanu i stvaraju porodicu upravo u udaljenim selima, koja su često zaboravljena i zapostavljena.  On je naglasio da je potrebno u sela dovesti one koji će izrađivati i pisati projekte, a potom i one koji će ih realizovati kako bi se privukla sredstva iz predpristupnih fondova EU. 

    Prema njegovim rečima važno je časno i pošteno raspolagati subvencijama koje dolaze od ministarstva poljoprivrede i države i koje za cilj imaju, ne da namire rođačke i kumovske veze, već da pomognu poljoprivrednike. 

    Govoreći o problemima sela Bare, Selaković je rekao da je reč o mestu koji ima probleme sa vodosnadbevanjem i u kome "kada malo zagrmi i dune vatar" nestane struje i u kom često nema signala za telefoniju. "Zamislite selo sa 30 kuća, a 1.200 grla muznih krava – to nigde u Srbiji ne postoji, retko gde i na Balkanu", rekao je Selaković koji je naglasio da je potreban i ravnomerni ruralni razvoj. 

    Prema njegovim rečima ono što je patriotizam, a što lista "Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo zastupa" je odgovnrosti u rešavanju problema. 

    On je rekao da u ovom kraju postoje velike perspektive i tu naveo i mogućnost otvaranja termoelektrane istakavši da je ministarstvo energetike prvi put u prethodne dve decenije uradilo jasan plan izgradnje i razvoja elektroenergetskih objekata u Srbiji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE