Svet kupio rekordnih 195 miliona tablet uređaja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svet kupio rekordnih 195 miliona tablet uređaja

  U svetu je prošle godine prodato više od 195 miliona tablet računara, što je apsolutni rekord sa godišnjim rastom od čak 68 odsto.

  Prošlogodišnji rast prodaje na ovom tržištu koje je zaživelo 2010. pokretanjem prvog iPada, podstaknuto je lansiranjem novih modela sa manjim ekranima prodavanih u proseku po ceni od 200 evra i opremljenim Google Android sistemom.

  Operativnim sistemom Android bilo je opremljeno 62 odsto tablet uređaja prodatih prošle godine, 32 odsto sistemom iOS, a Microsoftovim tek 2,1 odsto.

  Apple tableti, sa 36 odsto učešća u ukupnoj prošlogodišnjoj prodaji sa 70 miliona prodatih iPadova, ostaju neprikosnoveni lideri na ovom tržištu.

  Na drugom mestu su modeli Samsunga sa učešćem od 19 odsto u prošlogodošnjoj prodaji i 37,4 miliona prodatih uređaja. Udeo u ukupnoj prodaji Amazonovih uređaja koji je 2012. promovisao model Kindle prošle godine je smanjen sa 6,6 na 4,8 odsto.

  Tajvanski Asus modeli zabeležili su rast u prodaji povećavši udeo na tržištu od 5,6 odsto. Kineski tableti Lenovo su takođe povećali udeo u prošlogodišnjoj prodaji na 3,3 odsto.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE