Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Modernizacija pruge počinje za dve nedelje

    Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović i generalni direktor RZD International, firme Ruskih državnih železnica, Sergei Pavlov potpiasali su Aneks 2 ugovora o ruskom kreditu za rekonstrukciju i modernizaciju šest deonica na Koridoru 10 u dužini od 112 kilometara.

    Reč je o deonicama Ruma-Golubinci, Sopot Kosmajski-Kovačevac , Mala Krsna-Velika Plana, Vinarci-Ðorđevo, Vranjska Banja-Ristovac i Bujanovac-Bukarevac.

    Simonović je podsetio da je rekonstrukcija i modernizacija šest deonica na Koridoru 10 jedan je od pet projekata modernizacije srpskih železnica koji će se finansirati iz ruskog državnog kredita ukupne vrednosti oko 800 miliona dolara. Najavio je da će sledeće godine na srpskim prugama biti 60 novih vozova.

    Pavlov je rekao da je uspešno rešen najveći problem jer postoje različiti standardi između ruskih i srpskih železnica i da će u rekonstrukciji pruga biti primenjena najsavremenija svetska tehnologija.

    Ambasador Rusije Alexander Chepurin najavio je da će radovi početi najkasnije za dve nedelje i da je najvažnije da se ispoštuju rokovi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE