Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Ministarstvu zdravlja još malo pa automobil po zaposlenom

    Ministarstvo zdravlja Srbije ima 230 automobila na 312 zaposlenih, objavio je antikorupcijski sajt Pištaljka.

    Većina od 230 automobila, odnosno 180, koriste zaposleni u inspekcijskim službama, kojih ima 208, rečeno je Pištaljci u Ministarstvu zdravlja.

    Pravo na korišćenje automobila u tom Ministarstvu, pored raznih inspektora, imaju skoro svi – počev od ministarke zdravlja Slavice Đukić Dejanović, državnih sekretara, pomoćnika ministarke, posebnih savetnika, načelnika, direktora Uprave za biomedicinu, pa čak i pomoćnika direktora, navodi se na sajtu.

    Dodaje se da Ministarstvo zdravlja Hrvatske, po podacima dostupnim javnosti, raspolaže sa 33 automobila.

    Održavanje voznog parka Ministarstva zdravlja, registracija i osiguranje za 230 automobila i gorivo utrošeno na vožnju zaposlenih samo 2013. godine građani Srbije su platili oko 37 miliona dinara, ili nešto više od 321.000 evra.

    Iako raspolaže tako velikim voznim parkom, Ministarstvo zdravlja je 2013. godine nabavilo još tri nova automobila marke ’dacia sandero", koje su građani platili 3.195.000 dinara ili nešto malo više od 26.000 evra.

    Vozni park Ministarstva zdravlja, pored novih Dacia automobila, ima i nekoliko modela ’Skoda Superb’, ’Opel Signum’, ’Renault Megane’, ’Fiat Punto’, ’Volkswagen’ kombi i "zastave – jugo".

    Najskuplji automobil Ministarstva zdravlja je kombi kupljen 2012. godine za oko tri i po miliona dinara. Taj kombi, kako je navedeno u odgovorima Ministarstva, koristi se za transport organa i tkiva, i timova za transplantaciju.

    Na pitanje Pištaljke šta će Ministarstvu zdravlja tako veliki broj automobila, iz Ministarstva je odgovoreno da najveći broj vozila (180) koriste zaposleni u inspekcijama, kojih je 208.

    Zaposleni u sedištu Ministarstva koriste 29 automobila, a čak 21 automobil koriste zaposleni u četiri Jedinice za sprovođenje projekata Svetske banke (Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou), Evropske investicione banke (rekonstrukcija četiri klinička centra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu) i Global fonda (HIV i TBC).

    Od 312 zaposlenih u Ministarstvu, 12 su vozači, te, kako to nije dovoljno jer neki zaposleni očigledno neće da se voze sami iako im je obezbeđen automobil, Ministarstvo zdravlja od Uprave za zajedničke poslove Srbije pozajmljuje još tri vozača, objavila je Pištaljka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE