Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Glamočić: Novih 100 miliona dolara za navodnjavanje

    Sva sredstva iz kredita od 100 miliona dolara od Ujedinjenih Arapskih Emirata biće upotrebljena za projekte navodnjavanja koji su spremni, kaže ministar poljoprivrede Dragan Glamočić i najavljuje do kraja godine novu tranšu kredita za navodnjavanje od još 100 miliona dolara.

    Imamo 14 spremnih projekata koji treba da se realizuju do kraja 2017. godine. Sva sredstva će biti upotrebljena za dovođenje vode do njiva, za infrastrukturu, kopanje novih kanala i čišćenje postojeće kanalske mreže, rekao je Glamočić za RTS.

    Zajam od 100 miliona dolara za navodnjavanje, koji je potpisan u Abu Dabiju, odobren je Srbiji na 20 godina, uz kamatu od 2,5 odsto i sa grejs periodom od pet godina.

    Spisak projekata koji treba da se realizuju iz kredita za navodnjavanje od 100 miliona dolara biće objavljen kada se završe sve neophodne procedure.

    Krajem godine očekujemo i drugu tranšu kredita od Emirata, gde će biti dugoročni krediti, koji će biti ne period od 10 i više godina, kazao je Glamočić.

    Dok ne stignu sredstva iz arapskog kredita, kako je rekao, Vlada će paorima obezbediti povoljne dinarske kredite za navodnjavanje i druge poljoprivredne poslove, s kamatama od četiri do šest odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE