Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od aprila prenosivi fiksni brojevi

    Korisnici fiksne telefonije u Srbiji će od 1. aprila moći da prelaze iz jedne mreže u drugu uz mogućnost zadržavanja svog broja, izjavio je direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Milan Janković.

    On je agenciji Beta rekao da je to omogućeno početkom marta, kada je potpisanm Protokoa o implementaciji Pravilnika o prenosivosti broja u javnim telefonskim mrežama na fiksnoj lokaciji sa osam operatera u Srbiji.

    Protokol je potpisan sa operatorima koji pružaju usluge komunikacija preko javnih fiksnih telefonskih mreža: Telekom Srbije, Telenor, SBB, Ikom, Invest inženjering, Beogrid, Knight Development Support, JET TV i Orion telekomom.

    On je objasnio da je testiranje komutaciono-signalizacione mreže urađeno među svim operaterima i da je ta usluga, posle uvođenja konkurencije na tržištu, poslednja u nizu kojom se tržište u potpunosti liberalizuje.

    U Ratelu imamo centralnu bazu, koju smo instalirali kao i za mobilnu mrežu, a operateri su međusobno svoje informacione sisteme prilagodili i omogućili prenos za rad preko centralne baze, kazao je Janković.

    Prema podacima Ratela, u Srbiji je u 2012. bilo oko 2,9 miliona pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od samo od usluga fiksne telefonije bio je oko 370 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE