Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    LDP: Formirati Savet za reforme

    Ivan Andrić potpredsednik Liberalno demokratske partije predstavio je ekonomski program stranke koji, između ostalog, podrazumeva i formiranje Saveta za reforme.

    „LDP smatra da se proces tranzicije završio još 2003.godine.Ono što je naša politika od osnivanja, a danas je ona aktuelnija nego ikada, to je da se u Srbiji završi ono što je započela Vlada Zorana Đinđića – kaže Andrić i dodaje da je sve u međuvremenu bio jedan politički vakum. On ističe da je neophodno da se što pre završi proces tranzicije i primećuje da u kampanji dominiraju ekonomske teme na koje LDP ima odgovor.

    Potpredsednik LDP je, predstavljajući ekonomski program, kao prvu tačku naveo formiraje Saveta za reforme. Funkcija Saveta bi, kako je naveo, bila da formira strategiju reformi i da zatim kontroliše vladu u sprovođenju.

    – Potrebna je izmena radnog zakonodavstva, formiranje garantnog fonda koji bi pomagao privredi da uzima komercijalne kredite, reforma penzionog fonda i konstantno unapređenje privrednog ambijenta. Država mora da radi na promeni sebe da bi ličila na druge države u EU i rezultat tih opštih promena biće bolji život građana – zaključio je Andrić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE