Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tone i tone sumnjivog mesa

    Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović upozorava da se u Srbiji prodaje na hiljade tona mesa sumnjivog kvaliteta.

    Najnoviji slučaj prodaje mesa uginilih životinja u Velikoj Plani, po njegovim rečima, nije ništa novo. Papović je Beti rekao da je pre tri godine iz Brazila i Argentine uvezeno sumnjivo meso i da do sada nije obelodanjeno ko je to meso stavljao u promet.

    NOPS stalno ukazuje na neophodnost pune kontrole mesa i mesnih prerađevina, od proizvođača životinja, klanica, prerađivača i do krajnjih prodavaca. U Srbiji, kako je istakao, nema dovoljno inspektora, a dodatni problem je i to što neki od njih ne rade svoj posao kako treba.

    Veliki problem kome treba da se posveti pažnja jeste i mali broj kafilerija. Nekada ih je bilo na desetine, a sada samo dve ili tri imaju dozvolu za rad, kazao je predsednik NOPS, navodeći da je reč "o tonama i tonama sumnjivog mesa".

    Situacija koja se desila pre par dana u Velikoj Plani, gde je otkupljivano i stavljano u promet meso uginulih krava i konja, treba da je poslednje upozorenje ministarstvu poljoprivrede da hitno preduzme ozbiljne i konkretne korake, kazao je Papović.

    Prošle sedmice policija je uhapsila jednu osobu jer je u Velikoj Plani otkupljivala meso uginulih krava i konja, za koje se znalo da nije za ishranu, a potom ga prerađivala i prodavala u ugostiteljskoj radnji preko puta škole.

    Mediji su prošle godine upozoravali i da se Srbiji sve više uvozi meso i mesne prerađevine lošeg kvaliteta i kojima se bliži rok isteka trajanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE