Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do kraja meseca ugovor o cevima za Južni tok

    Kompanija South Stream Transport, operater projekta izgradnje podvodnog dela gasovoda Južni tok, do kraja marta će potpisati ugovor o polaganju cevi prve linije, kao i za snabdevanje cevima druge linije gasovoda.

    Potpisivanje ugovora je odobrio šef Gazproma Alexei Miller. Ugovor za postavljanje prve linije uključuje radove na uređenju izlaza na obalu i izgradnju tehnoloških postrojenja za četiri linije morskog gasovoda na obalama u Rusiji i Bugarskoj, prenosi Itar tas.

    Morski deo gasovoda Južni tok sastojaće će od četiri linije, položene na jednom koridoru po dnu Crnog mora, na dubini većoj od 2.200 metara. Dužina svake linije biće više od 930 kilometara.

    Projekat Južni tok sigurno se kreće napred. Do kraja marta ove godine biće potpisani ugovori za postavljanja prve linije i isporuku cevi za drugu liniju. Već za manje od dve godine, novom maršrutom, zaštićenom od tranzitnih rizika, u Evropu će poći prvi gas, najavio je Miller.

    Kako je ranije javio Itar tas, ruske kompanije su dobile narudžbine vredne 500 miliona evra za isporuku cevi za prvu liniju gasovoda Južni tok. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE