Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đilas: Povećavati a ne smanjivati plate

    Dragan Đilas lider Demokratske stranke (DS) rekao je u Nišu da je ideja liste koju predvodi da se plate povećavaju, a ne da se smanjuju. On je dodao  da je šansa Srbije u razvijanju prehrambene industrije sa poljoprivredom, energetike i obrazovanja.

    "Danas se smanjuju plate lekarima, profesorima, ali i rudarima", rekao je Đilas na predizbornom skupu održanom na platou ispred Tržnog centra "Kalča" I založio se za iskrenu decentralizaciju

    Okupljenima se obratio i Zoran Živković, predsednik Nove stranke, koalicionog partnera DS-a. “Srbija mora da bude evropska zemlja, ne zato što je u Evropi, nego zato što ćemo se tako ponašati, zato što ćemo raditi svoj posao, što će državne institucije raditi svoj posao, zato što će lekari i profesori raditi svoj posao za adekvatnu platu bez solidarnog poreza"- istakao je Živković. On se založio za ukidanje solidarnog poreza jer predstavlja udar na srednju klasu bez koje nema “normalne države”.

     Živković je rekao da će koalicija sa DS učiniti obrazovanje korisnim za izazove 21. veka i da će posebnu pažnju posvetiti kulturi koju druge stranke i ne pominju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE