Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šansa za 100 budućih preduzetnika

    Na ovogodišnji konkurs nacionalnog programa "Pokreni se za posao", koji je trajao do 15. januara, prijavilo se 2.303 kandidata iz čak 153 opštine u Srbiji, od kojih će 100 njih dobiti priliku da pokrenu svoje preduzeće. 

    U protekle četiri godine, zahvaljujući finansijskoj podršci kompanije Philip Morris, u okviru programa je pokrenuto 278 malih i porodičnih preduzeća, koja i danas uspešno posluju, čime je omogućen posao za više od 1.000 ljudi.

    Proces selekcije je u toku, a preliminarni rezultati prvog kruga selekcije biće objavljeni u drugoj polovini marta. U drugom krugu komisija će posetiti sve kandidate koji su ušli u uži izbor, kako bi donela konačnu odluku o odabiru 100 novih preduzetnika.

    Odabrani kandidati će, pored bespovratnih sredstava, dobiti i poslovne i stručne obuke, kao i stalnu savetodavnu pomoć stručnjaka. Upravo ova dodatna podrška se pokazala kao ključna, omogućivši da svi dosadašnji korisnici programa opstanu na tržištu.

    Veoma smo zadovoljni, jer smo ove godine primili prijave iz čak 153 opštine, u odnosu na prethodni ciklus kada smo imali prijave iz 121 opštine.

    To pokazuje da program širi svoje delovanje i da ljudi veruju da preduzetništvo pruža konkretno, održivo i dugoročno rešenje za visoku stopu nezaposlenosti, koja je jedan od gorućih problema društva i države.

    Činjenica da u okviru programa beležimo stoprocentnu uspešnost do sada podržanih 278 malih biznisa, definitivno pokazuje da smo na dobrom putu, rekla je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Philip Morris.

    Kratak film o programu

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE