Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović: Ukidanjem parazitskog sistema ne bi bilo zaduživanja

    Ključni problem Srbije je partijski parazitski sistem koji “izjeda” zemlju jer u javnom sektoru ima na desetine hiljada zaposlenih stranačkih kadrova koji ne rade posao a primaju platu, stav je Saše Radulovića nosioca liste Dosta je bilo.

    Prema njegovim rečima, u pitanju je preko 100 hiljada ljudi, a ukupan javni sektor broji 700 hiljada.

    "Oni parazitiraju na leđima zdravog društva, mi nemamo 15 odsto prekobrojnih lekara ili nastavnika, ali imamo toliko prekobrojnog partijskog viška, što je godišnji trošak od preko 1,5 milijari evra", naveo je Radulović. Kada se, kako kaže, tome doda burazerska ekonomija odnosno privrednici povezani sa vrhovima stranaka, to Srbiju zbog štetnih ugovora i subvencija košta dodatne stotine miliona evra. 

    "Još kada uzimaju kredite od kvazi državnih banaka poput Metals, RBV, Agrobanke i drugih koje na kraju propadnu tada ceh plaćaju građani što je preko 2,5 milijarde evra", rekao je on ističući da je taj trošak veći od ukupnog deficita. 

    Radulović smatra da, kada bi se ukinuo taj parazitski sistem ne bi bilo zaduživanja. On kaže da Srbiji nije potreban Beograd na vodi koji ništa ne proizvodi niti izvozi, već smanjenje poreskih opterećenja za trećinu, uvođenje univerzalnog zdravstvenog osiguranja i socijalne zaštite za sve. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE