Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dveri: Povratiti ekonomski suverenitet

    Dveri se zalažu za ekonomski patriotizam, a to znači da ekonomska politika mora da se vodi u interesu Srbije i njenih građana, a ne u interesu stranaca, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

    Dveri smatraju da se današnja privreda Srbije zasniva na (neo)liberalizmu u kome profit imaju isključivo zapadne kompanije, gde se zadovoljavaju samo zapadni interesi i interesi domaćih tajkuna i partijaško-stranačkih parazita zbog čega imamo najveću stopu nezaposlenosti u Evropi, najniže prosečne plate u regionu, rasprodate prirodne resurse i ubijenu proizvodnju. Dveri upozoravaju i da Srbija tone u dužničko ropstvo.

    Kao rešenje Dveri vide  povratak ekonomskog suvereniteta, raskidanje „fatalnog“ puta u Evropsku Uniju i okretanje evroazijskom tržištu gde bi Srbija imala „veću i pošteniju“ računicu. 

    Ovaj pokret predlaže rigoroznu primenu zakona o poreklu imovine koji treba da bude donesen i oduzimanje imovine svim političarima i tajkunima koji su „zgrnuli bogatstvo zloupotrebom položaja“ u periodu od 1989. do 2014. godine. Takođe, planirano je i dodatno oporezivanje stranih banaka čime će se dobiti oko 500 miliona evra godišnje uliti u budžet za proizvodnju.

    Foto: Facebook/dveri

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE