Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    157 godina PKS: U službi srpske privrede

    Privredna komora Srbije je u prošloj godini pokrenula unutrašnju reformu i pojačala aktivnosti za podršku privrednicima i za jačanje konkurentnosti privrede, izjavio je predsednik komore Željko Sertić povodom obeležavanja 157. godišnjice postojanja PKS.

    Od marta prošle godine PKS je pokrenula unutrašnju reformu i intenzivirala sve aktivnosti potvrđujući se kao servis privrednicima u svakodnevnom poslovanju i podrška u jačanju tržišne konkurentnosti i pouzdan partner vladi za unapređenje poslovnog ambijenta i investicionih potencijala Srbije, naglasio je Sertić.

    Uveli smo nove usluge i servise privredi, poput Biznis info servisa. Privrednici nam se više nego ikada obraćaju da učestvujemo u rešavanju njihovih konkretnih problema, kazao je Sertić.

    PKS je prošle godine realizovala oko 2.200 aktivnosti, a vladi i drugim državnim institucijama uputila je skoro 200 inicijativa vezanih za konkretne probleme svih privrednih grana. Posebno su intenzivirane međunarodne aktivnosti i reorganizuje se mreža predstavništava u svetu.

    Ustanovljen je novi model predstavljanja investicionih potencijala Srbije u zemlji i inostranstvu i pokrenut je projekat Baza investicionih projekata i lokacija, rekao je Sertić.

    Prošle godine organizovali smo više od 700 događaja u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta, povećanju konkurentnosti privrede i promociji Srbije kao investicione destinacije. Investicione i izvozne mogućnosti prezentovane su na više od 70 međunarodnih konferencija, foruma i bilateralnih susreta u zemlji i svetu, rekao je Sertić.

    Počele su aktivnosti na informisanju i obuci za proces evropskih integracija koje će se posebno intenzivirati ove godine, dodao je Sertić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE