Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Glamočić: Navodi o ispravnosti hrane ugrožavaju Srbiju

    Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić još jednom ponavlja da je hrana na tržištu Srbije zdravstveno bezbedna i poručio građanima da mogu da budu bezbrižni i bez bojazni konzumiraju prehrambene proizvode.

    Navodi koji se poslednjih dana pominju u medijima, apsolutno nisu tačni i oni se ne pojavljuju slučajno u ovom momentu, jer Srbija u ovom momentu ima kontrolu ispravnosti hrane iz EU, Rusije i Kine, rekao je Glamočić.

    Ministar poljoprivrede je ocenio da je ova informacija, o navodnoj zdravstvenoj neispravnosti hrane, mogla da ugrozi interese Srbije.

    Srbija će zaštititi svoje građane, zaštitiće državu i neće to dozvoliti onima koji to zloupotrebljavaju i zbunjuju javnost i nanose štetu državi, kategoričan je Glamočić koji je pre nekoliko dana izjavio da, po pitanju ispravnosti mesa, nema mesta panici.

    Navodi o navodnoj upotrebi životinjskog otpada u proizvodnji hrane, značili bi u praksi da bi godišnje trebalo da ugine skoro 400.000 goveda, što je pola stočnog fonda, objasnio je ministar.

    "To svako zna da je apsolutno netačno i nemoguće. Da je ovako nešto tačno, verujte mi da građani Srbije danas ne bi bili živi", ponovio je Glamočić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE